Juwelier Lier

Gouden juwelen? Zo maak je ze weer mooi!

Een prachtige gouden ring, oorbel of ander juweel? Ook gouden sieraden kunnen vuil worden en na een tijdje wat van hun glans verliezen. Zeker ringen en armbanden worden al eens vuil. Af en toe een schoonmaakbeurt voor je juwelen houdt ze in topvorm. Wij geven je alvast een aantal tips en tricks om je gouden juwelen schoon te houden.

Gouden juwelen reinigen

 Hoewel goud beter tegen de tand des tijds kan dan zilver, kunnen ook gouden juwelen wat van hun glans verliezen. De volgende middeltjes helpen alvast om je goud weer te doen stralen als vanouds:

  • Met een tandenborstel ga je je sieraad zachtjes borstelen. Vervolgens spoel je je gouden juweel af met wat lauw water en droog je het af met een flanellen doek. Als afsluiter even opwrijven met een juwelen glansdoek en klaar.
Ring Eternity 2

Een diamant in je gouden juweel?  

Niet enkel je goud kan wat doffer gaan ogen, ook diamanten kunnen wat van hun glans verliezen. Zonde, want het is net de schittering die je diamant bijzonder maakt. Je diamant weer doen stralen? Status Aparte, Juwelier in Lier geeft je advies.

  • Borstel de diamant schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het juweel af met lauw water. Dep vervolgens je juweel droog met een doek.

Enkele tips om je gouden juweel langer schoon te houden

  • Krassen en verkleuring voorkomen? Bewaar je gouden juwelen gescheiden van elkaar en/of gebruik juwelenzakjes of de originele verpakking.
  • Doe je gouden juwelen uit bij het afwassen, douchen, zwemmen, sporten en schoonmaken. Het voorkomt ook verlies.

Professioneel laten reinigen van juwelen

Nog een stapje verder gaan? Bij een juwelier in Lier kun je je juwelen ook professioneel laten reinigen. Met professionele apparatuur wordt het juweel dan onder handen genomen, vaak wordt dan ook tegelijkertijd de zetting van je stenen nog eens nagekeken.

Toe aan een nieuw juweel?

Geen juweel op te frissen of simpelweg toe aan een nieuw juweel? Bij Status Aparte, juwelier lier hebben we een ruime keuze aan ringen, oorbellen, hangers en meer. We hebben in onze collectie een brede waaier aan gouden juwelen met diamant en/of kleurstenen en parels. Bekijk onze stukken en bestel ze gelijk in de webshop. Kom je ze graag eerst bekijken/passen? Je bent van harte welkom in onze winkel in Lier!