De grote dag vastgelegd? Tijd om de trouwringen te gaan kiezen. Smaken verschillen, maar dit juweel draag je in principe voor de rest van je leven, dus een weloverwogen keuze maken is belangrijk. Wij geven je alvast 7 tips mee om de perfecte trouwringen te kiezen voor jullie huwelijk.

Tip 1 – Begin op tijd met je te informeren

Je huwelijksdag is er sneller dan je denkt. Reken toch wel op een aantal weken op je ringen helemaal op maat te maken, dus op tijd beginnen is verstandig. Zo kun je rustig kiezen en heeft de juwelier ook de tijd om de ringen perfect af te werken.

Tip 2 – Bepaal alvast de soort

Er zijn duizenden trouwringen, dus op voorhand je smaak bepalen en het soort ring selecteren bespaart je heel wat tijd en verplaatsingen. Denk maar aan de stijl, de kleur, het materiaal, … Traditioneel is het vrouwelijke model bezet met diamanten en wat speelser, terwijl het mannelijk model huwelijksring wat soberder is, maar wijk gerust af van de norm.

Tip 3 – Houd rekening met je levensstijl

Super actief of als arbeider heel de dag met je handen in de weer? Misschien houd je daar maar beter rekening mee bij de keuze van je ring. Zelfs bij intensief sporten of wanneer je vaak in de fitness te vinden bent, kan het materiaal van je ring van belang zijn. Informeer je grondig.

Tip 4 – Matchende ringen of niet

Het was jaren een traditie dat de trouwringen van man en vrouw bij elkaar pasten. Vandaag is dat geen must meer en kiezen man een vrouw vaak afzonderlijk een ring die met hun smaak en persoonlijkheid matchen. Een blijk van verbondenheid via de kleur, een boodschap of het motief is wel een goed idee.

Tip 5 – Let op het draagcomfort

Een prachtige ring die irriteert, spant of simpelweg niet goed zit, dat stoort. Let op het draagcomfort van je ring en laat je adviseren.

Tip 6 – Bepaal het budget

Akkoord, romantisch is het niet, maar vooraf een duidelijk budget bepalen kan jullie een financiƫle kater schelen. Prijzen kunnen behoorlijk oplopen, dus bepaal vooraf je maximum budget en houd je er aan.

Tip 7 – Denk er even over na

De keuze van je trouwringen maak je niet in een impuls. Denk er rustig over na en zorg dat jullie voor 100% achter de keuze van jullie huwelijksringen staan.


Een ruime keuze aan trouwringen

Bij Status Aparte ontdek je een ruime collectie aan trouwringen en andere ringen online. De Marry Me collectie groepeert al een heel aantal huwelijksringen, maar in de shop in Lier ontdek je nog veel meer modellen. Wij staan je met raad en daad bij, kom dus zeker eens een kijkje nemen.